Георги Самуилов – Жоро Инса, е уличен в контрабанда на

...
Георги Самуилов – Жоро Инса, е уличен в контрабанда на
Коментари Харесай

Жоро Инса пробутва фалшив бензин в Гърция, олигархът на Бойко разпитван в Атина

Георги Самуилов – Жоро Инса, е махленски в контрабанда на подправено гориво за Гърция, разкри източник на Narod.bg от спецслужбите.
Олигархът на Бойко Борисов, който платил 3,5 милиона евро за къщата в Барселона на „ Мис Бикини” Борислава Йовчева, към този момент е бил на разпит пред гръцката прокуратура в Атина поради далаверата.
Голяма българска петролна компания е на прицела на гръцката прокуратура, съобщи Lupa.bg, като се базира на свои хора в южната ни съседка. Преди няколко дни в гръцките медии гръмнал скандал, обвързван с цистерна с подправен бензин, влезнала в страната. Камионът, дружно с българския водач, са арестувани и по случая се води разследване. Опасното гориво е било оповестено за разредител.
По неофициална информация става дума за „ Инса ойл” и нейния необут Жоро Самуилов, за който беше разкрито, че е давал сред 30 и 50 милиона лв. всеки месец на Мутрата за „ чадър” над грандиозна контрабанда на горива през пристанището на Киро Гела в Бургас.
Извършителите от България до Гърция са били следени дълго време. Шофьорът е бил задържан на паркинга на лодките в Спата, където химическите разтворители се прехвърляли от контейнер в контейнер, което е постоянно срещата тактичност при контрабандата на горива.
От гръцката страна са пропищели, тъй като сходни 30-тонни цистерни постоянно заливали пазара им с така наречен подправен бензин, който безусловно съсипвал колите на съседите ни.
В гръцката прокуратура към този момент имали много материали по случая и се чака абсурдът с въпросната известна верига бензиностанции скоро да гръмне и в България. Собственикът й Георги Самуилов към този момент е викан на разпит в Атина.
Само преди година същата верига бензиностанции стана обект на инспекция от страна на Комисия за защита на конкуренцията. Комисията за защита на конкуренцията се самосезира по сигнал на Върховната административна прокуратура за вероятно осъществени нарушавания при установяване цените на всеобщите автомобилни горива.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР