Георги Калчев – 27-годишният спасителят от първи пост на Северния

...
Георги Калчев – 27-годишният спасителят от първи пост на Северния
Коментари Харесай

Това е героят от Северния плаж в Бургас

Георги Калчев – 27-годишният спасителят от първи пост на Северния плаж в Бургас усеща специалността си като предопределение. Героят проговори пред бургаския уебсайт flagman.bg.

БЛИЦ напомня, че след самопожертвователни дейности той извади от морето в сериозно положение възрастен мъж, без пулс и дишане, който малко по-късно върна към живота.

Професията на лайфгарда не може да съпоставя с никоя друга. Да избавя човешки животи е същинското предизвикателство за него, безапелационен е смелия юноша. Георги е бил избавител на Централния плаж в Равда и Ахелой. От няколко години е избавител на Бургаския.

" Петнайсти ден държи мъртвото течение. Погледнете сменили сме флагът с червен. Сутринта нямаше, само че следобяд още веднъж се появи рисковият мелтем. Научили сме се да го разпознаваме във водата по самото и завихряне. То се вижда погледнете. Ден преди да извадя дядото, на същото място имах обстановка с майка с 10-годишно дете. Те се разминаха единствено с нерешителност. Случаят с възрастния човек е единственият ми за това лято с удавник», изясни Георги Калчев.

Мъртвото течение дълбае дупки по дъното и става доста рисково. Рязката смяна в дълбочината на морето е рискованна за дребни и огромни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР