Георги Господинов, първият български писател, спечелил една от най -

...
Георги Господинов, първият български писател, спечелил една от най -
Коментари Харесай

Георги Господинов ни смълча. Какво си пожела да прави

Георги Господинов, първият български публицист, спечелил една от най - влиятелните литературни награди - " Букър ",  даде детайлности за романа си „ Времеубежище “ и блестящата гала в Лондон, където остави след себе си 164 съперници.

Там бяха пристигнали хора от четири континента, като най-възрастната участничка бе на 84 години, сподели Господинов в предаването „ 120 минути “ по bTV.
-->
Той разгласи, че посвещава романа си на майка си и татко си, „ които не престават да плевят венчените ягодови поля на детството “.

По думите му книгата към този момент е изчерпала, само че във вторник ще я има отново, а в сряда ще раздава подписи на Панаира на книгата.

„ Днес се връщам от Лондон, книгата свърши и там “, сподели Господинов.

По думите му когато споделили името му той се обърнал към преводачката Анджела Родел и си споделили: „ Истина ли е, нали чухме добре “.

„ След това приказвах с хората от журито, те споделиха, че от дългия лист тази книга е била персонален избор на всеки от тях “, показа Господинов.

„ Старините си ги представям по този начин: дребна къща и ще виждам пчели. Да слушам гласовете на хора и другари “, приключи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР