Георги Господинов благодари емоционално на хилядите читатели, които във вчерашния

...
Георги Господинов благодари емоционално на хилядите читатели, които във вчерашния
Коментари Харесай

Георги Господинов: Благодаря ви, вие сте убежище за смисъл

Георги Господинов благодари прочувствено на хилядите читатели, които във вчерашния ден пристигнаха на Панаира на книгата пред НДК и чакаха на дълга опашка, даже и в дъжда, с цел да си вземат подпис върху неговия разказ " Времеубежище ". Авторът и завоюва интернационалната литературна премия " Букър " преди дни с тази книга.

" Благодаря ви, че бяхте с мен освен в този момент, а през всички тези трийсетина години. И валя дъжд, и спря, и минаха няколко часа, а тези хора бяха там, с децата си, с другари, някои се срещнали на опашката и стояли под един чадър, всички разчувствани, всеки с книга. Дойдоха от полицията да видят какво става и на единият му се обадиха - опашката е стигнала до Фритьоф Нансен, през Патриарх Евтимий. Вие сте леговище за смисъл, благодаря ви! И за нещо ново и ярко тук ", написа Господинов във фейсбук.



" Георги, това от дълго време не е просто опашка за книга, а за досег до нормалност и добрина. Символизираш и двете. Поздравления! ", написа под поста му писателят Захари Карабашлиев, който е и шеф на издателство " Сиела ".

" Точно по този начин се усещаше! Благодаря ти ", отговори му Господинов.



Както първо заяви, дълга опашка от искащи да поздравят писателя Георги Господинов и да си вземат подпис от него се изви на Панаира на книгата в парка пред НДК в късния следобяд в сряда. Далеч преди оповестения за среща час в 18, доста читатели се подредиха до щанда на издателя на Господинов - " Жанет 45 " в очакване първи да получат параф върху наградения разказ. Писателят също подрани доста и бе посрещнат с овации.



Опашката започваше от средата на градинката пред НДК и продължаваше до ъгъла на бул. “Витоша ” и ”Патриарх Евтимий ”. В средата на предходната седмица, откакто създателят завоюва оценката, романът се изкупи за часове от книжарниците и във вторник излезе от щемпел ново издание на " Времеубежище ".



Читатели от всевъзможни възрасти чакаха на дългата опашка, с цел да се здрависат с писателя и да си създадат селфи, освен да получат подпис.



Снимки: Марина Чертова
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР