Георги Георгиев, председател на СОСФейсбук✅ Работата по обновяването на тротоарите

...
Георги Георгиев, председател на СОСФейсбук✅ Работата по обновяването на тротоарите
Коментари Харесай

Георги Георгиев, СОС: Обновяването на тротоарите в цяла София не спира и през събота и неделя!

Георги Георгиев, ръководител на СОС

Facebook

✅ Работата по обновяването на тротоарите в цяла София не стопира и през събота и неделя!

☀️Със стоплянето на времето върви с цялостна мощ осъществяването на най-мащабната ни стратегия за създаване и ремонт на тротоари в София.

 

✅ Виждате едни от първите резултати от нея на ул. Ген. Гурко и ул. Солунска, както и на улицата пред 82 ОУ “Васил Априлов ” в Горубляне. През уикенда продължава работата и на още 11 местоположения в регионите “Младост ”, “Люлин ”, “Възраждане ”, “Триадица ”, “Овча купел ” и други

 

➡️ Преди няколко месеца Столичният общински съвет обезпечи средства за вложения за възобновяване на 14 пъти повече тротоари в столицата.

➡️ 1/3 от средствата, които сме обезпечили, към този момент са предоставени за ръководство непосредствено на районните кметове като 70% от кметовете към този момент са сключили контракти с определени от тях строителни компании.

Очаквам и останалите да поемат своята отговорност към жителите и да се възползват от програмата допустимо най-скоро, с цел да подсигуряваме европейски образ на града ни. Столична община към този момент извършва програмата за тези улици, за които дава отговор тя според направеното систематизиране с кметове на региони.

 

⚠️ За да няма " ремонт на ремонта " сме планували да бъдат назначени още хора, които да реализират надзор на място - 24 нови надзорници би трябвало да оказват помощ на районните кметове - по един отговорник на тяхно директно послушание за всеки столичен регион. Както знаете, в съвета одобрихме и квалифицираните от основния проектант Здравков стандарти за градска среда - т.е. къде какъв тип настилки, материали и цветове да се употребяват, с цел да няма импровизации. Те към този момент са наложителни за всички нови тротоари.

 

❕Приоритетно работим по най-често употребяваните направления в кварталите, които водят до градски превоз, учебни заведения и детски градини и здравни заведения.

 

➡️ Подготвяме и интерактивна карта, в която в действително време да се вкарват и наблюдават поръчките за поправки. Тя ще дава сведение за тротоарите в цяла София, които следва да бъдат актуализирани по нашата стратегия.



 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР