Георги Димитров-Каубоя е сред най-обичаните футболисти на пловдивското Локо. Още

...
Георги Димитров-Каубоя е сред най-обичаните футболисти на пловдивското Локо. Още
Коментари Харесай

Георги Димитров-Каубоя пред Efirbet: Локо ще е господарят на Пловдив и през тази година

Георги Димитров-Каубоя е измежду най-обичаните футболисти на пловдивското Локо. Още като възпитаник в Спортното учебно заведение дебютира за родния си клуб на 17 години паралелно до легендата Христо Бонев. В идващите осем сезона избухливият нападател радва публиката на „ Лаута “ със своя футболен разсъдък и скоростна техника, дружно с имена като починалия към този момент Аян Садъков, Едуард Ераносян, Христо Колев-Бащата и Стефан Драганов-Чоната. После играе за Левски, както и за клубове в Турция и Испания, преди още веднъж да се завърне в родното гнездо. Каубоя завършва с футбола в Локо на 35 години и след общо 15 сезона, отдадени на обичания клуб. 

В изявление за ЕфирБет Георги Димитров споделя своите усещания за представянето на родния си Локомотив през есента, разкрива упованията си за пролетния дял и предвижда какъв брой години още Митко Илиев ще е водач на този отбор.

Георги, по какъв начин видяхте Вашето Локо през първия полусезон?

Началото бе мъчно, защото доста играчи напуснаха, а и присъединяване на тима в евротурнирите му се отрази. На новите попълнения пък им бе нужно време, до момента в който се сработят с останалите. Логично в първите мачове бяхме неуверени и не бяхме на познатото равнище от предходната пролет, когато завършихме втори. В последните дуели обаче намерихме себе си и компенсирахме изоставането.

В кои мачове отборът най-вече Ви хареса?

Успехът над ЦСКА е най-силният ни мач и като продукция, и като резултат. Също и обратът за 3:2 в Благоевград. Имахме и своите мощни моменти както при 2:2 против Левски, по този начин и при 1:1 против Ботев, когато се получи положително дерби.

Къде има запаси тима?

В ариергарда би трябвало още да се усъвършенства синхронът сред двамата централни бранители. Има какво да се желае от тях, само че да не забравяме, че напуснаха трима съществени централни бранители предишното лято. Необходима ни е и повечко заостреност в офанзива.

Какво мислите за Георги Минчев, който даде сериозна поръчка за идващия огромен централен нападател на клуба?

Много добре се показа момчето, това е най-хубавият му полусезон. Вкара решаващи голове, в това число и два хеттрика против ЦСКА и Пирин. В негово лице съм спокоен, че ще имаме централен нападател за години напред, само че би трябвало да има и опция - втори човек, който да влиза и да оказва помощ в дадени моменти.

Какво изпитвате, когато гледате Димитър Илиев?

Аз познавам Митко от дете и доста се веселя, че израсна, стана водач и дава всичко от себе си за Локомотив. Един от дребното наши юноши, които са в състава в този момент.

Дали може да доближи дълголетието на Кристиано Роналдо?

Поне още три години Митко ще продължи да играе на високо равнище и ще бъде главен състезател и обединител. В националния също има място. Малко се разду ненужно тази пропусната дузпа в Литва, той въпреки всичко пое отговорността.

Кои други играчи на „ черно-белите “ Ви впечатлиха и бихте ли показали изобретение?

Бирсент Карагерен изпъкна с неизменност, Умарбарев към този момент сподели, че прави прелестната си работа цялостен мач, защото преди след 60-ата минута изпускаше парата. Работлив, бързо работи с топката и е мъчно да бъде спрян. Гомис също ми хареса. За мен откритието е Мартин Паскалев.

Как се оправя Александър Тунчев?

Отлично се оправя. Един млад и обещаващ треньор, който закупи опит като асистент на Бруно Акрапович. Мисля, че демонстрира качества и умения, и би трябвало да бъде нашият треньор дълго време.

Защо няма доста фрагменти в главния състав на Локо?

Като се замисля, трима не са малко. При всички тимове е по този начин към този момент, освен в България. Дори някой гений да излезе, не му се дава този късмет да свикне с мъжкия футбол. Сега се гонят бързи триумфи, не се дава време на треньора да работи с вероятност и да интегрира по-младите към състава. По-лесно е да се вземат чужденци, въпреки че тези, които идват у нас, като качества не са освен това от българите.

Какви попълнения трябват на Локомотив, с цел да вдигне игровото си равнище?

Във всяка една линия по едно – централен защитник, халф и нападател.

Докъде очаквате да стигне през пролетта Локо?

Надявам се да влезем в шестицата. Има доста мачове, а ние се намираме в добра изходна подзиция и не мисля, че отстъпваме на Левски, Славия и Ботев.

За купата родният Ви клуб гостува в един мач на ЦСКА на „ Армията “. Кой ще се класира за ½-финала?

Ние показахме, че играем успешно на този стадион. Бихме ги там през есента, а преди този момент завършихме наедно. Определено имаме нашите шансове в този турнирен конфликт, още повече, че съгласно мен ЦСКА ще обърне по-голямо внимание на шампионата, където е покрай Лудогорец на върха, и нека успеем да се възползаме от това.

Ще се отрази ли напускането на Гонзо в спортно-техническо отношение?

Не би трябвало да се отрази отрицателно. Но другояче Гонзо беше мощна фигура, имал е думата в съблекалнята и пред тима. Всички са били респектирани от него и си е правил добре работата.

Какво бихте поискали на почитателите на Локо през 2022-ра?

Благословени сме да имаме най-невероятните почитатели, даже скоро се събрахме ветерани и почитатели, и за следващ път си изкарахме прелестно. Видяхте, че даже когато губехме с 2:4 в последната ни среща предходната година, не стопираха да поддържат тима. Те са го правили постоянно и ще го вършат. Затова заслужават най-хубавото. Заслужават да гледат прекрасен футбол от Локо и класиране в шестицата.

Кой ще е господарят на Пловдив през тази година?

Вярвам, че ще е Локомотив, както през последните години постоянно сме били преди Ботев и им нанесохме най-голямото проваляне в борбата за тепетата.

Какво е за Вас Локомотив Пловдив?

Моето всичко, моята обич, повече от клуб. Като младеж се развих в Локо, започнах и приключих с футбола в Локо. Бях и селекционер в Локо при първата му шампионска купа.

За край. Защо не успяхте да извършите кариера, съответна на безспорните Ви футболни качества?

Смятам, че имах мощни мачове, главно за Локомотив, само че също и за Левски. Поиграх и в чужбина. Що се отнася до държавния отбор, взех присъединяване в няколко контроли. Но по мое време бе доста мъчно за един нападател да влезе в тим, в който са Христо Стоичков, Красимир Балъков, Любослав Пенев и Емил Костадинов. С тях бяхме дружно от деца и играхме в юношеските и младежките национални гарнитури. Такива футболисти се раждат един път на доста години. Видяхте какво реализираха с националния и каква следа остави в международния футбол Ицо.

Още от ПРОГНОЗИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР