Геомагнитна буря, причинена от слънчевата активност, извадила от строя 40

...
Геомагнитна буря, причинена от слънчевата активност, извадила от строя 40
Коментари Харесай

Слънчева буря разруши 40 чисто нови сателита Starlink на SpaceX

Геомагнитна стихия, породена от слънчевата интензивност, извадила от строя 40 от спътниците Starlink на SpaceX предходната седмица. Според експерти това единствено може да подчертае риска, който съставляват този вид феномени за космонавтиката.

SpaceX заяви за случая посредством обява в блога на уеб страницата си. Слънчевата стихия не е разрушила самите спътници, само че на процедура ги е извадила от орбитата им. Това ги е предиздвикало да паднат назад в земната атмосфера.

" Тези стихии провокират стопляне на атмосферата и увеличение на плътността ѝ на ниските височини на разполагане ", съобщи представител на SpaceX. " Бордовият GPS демонстрира, че скоростта на ескалиране и силата на бурята са провокирали увеличение на атмосферното противодействие с до 50 % повече, в сравнение с по време на предходни изстрелвания. "

За благополучие загубата на спътниците не съставлява заплаха за хората на земята нито заплашва други спътници.   " Деорбитиращите спътници съставляват нулев риск от конфликт с други спътници и по план се унищожават при връщане в атмосферата - което значи, че не се основават орбитални парчета и елементи от спътника не попадат на земята ", обявиха от компанията. " Тази неповторима обстановка показва големите старания, които екипът на Starlink е положил, с цел да подсигурява, че системата е в челните редици на намаляването на отломките в орбита. "

А тук ще намерите още!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР