Геомагитна буря ще удари Земята тази седмица, съобщава "Фокс нюз",

...
Геомагитна буря ще удари Земята тази седмица, съобщава "Фокс нюз",
Коментари Харесай

Огромна дупка зейна в слънчевата корона, удря ни геомагнитна буря

Геомагитна стихия ще удари Земята тази седмица, оповестява "Фокс нюз ", представена от "Телеграф ".

Американската телевизия се базира на предизвестие, издадено от Националното ръководство за океанографски и атмосферни проучвания (НОАА) на Съединени американски щати. Според тази прогноза ще възникне геомагнитна стихия от клас G1. Това ще стане на 18 и 19 април (четвъртък и петък).

Явлението се дължи на обстоятелството, че в слънчевата корона се е отворила гигантска дупка, през която се излива поток от безоблачен вятър към Земята. Короналните дупки са области, в които температурата и плътността на слънчевата плазма е намаляла няколко десетки пъти. В резултат на това се образува отвор в магнитното поле на Слънцето, откъдето се излива поток от йонизирани частици. Ако слънчевият вятър е ориентиран към Земята, той може да провокира геомагнитни стихии.

Въздействието на промените в магнитното поле на Земята върху хората, животните и приборите се прави оценка по петобалната канара, в която G1 е най-ниската степен. При нея може да се чакат леки съмнения на напрежението в електроенергийната мрежа и едвам доловими съмнения в сателитните системи за връзка.

В дните на магнитни стихии човек би трябвало да бъде оптимално деликатен към своето здраве. Промените в магнитното поле може да повлияят на скоростта на реакциите, а също по този начин на работата на сърдечно-съдовата система, което да провокира сърдечни болки, мигрена, изнемощялост и така нататък
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР