Гент. Белгийският град Гент има сериозни трудности да убеди многобройното

...
Гент. Белгийският град Гент има сериозни трудности да убеди многобройното
Коментари Харесай

Reuters: Белгийски град рисува кръгове по обществените места, за да удържа студентите да не нарушават социалното дистанциране

Гент. Белгийският град Гент има съществени компликации да убеди многочисленото си студентско население да се придържа към разпоредбите за обществено разграничаване по време на пандемията, само че управляващите се надяват, че са намерили решение най-малко да държат външните събирания под надзор, оповестява Reuters .

В града, където живеят към 80 хиляди студенти, са нарисувани 100 огромни бели кръга на земята на площада „ Свети Петър “ в сърцето на студентския квартал, както и в околните паркове, където пък неотдавна имаше конфликти сред младежи и полицията, която искаше да спре нелегално празненство.

Кметът на Гент Матиас Де Клерк съобщи, че самите студенти са измислили концепцията, само че акцентира, че въпреки белгийските правила за Коронавирус да лимитират броя на хората, които се срещат навън до четирима души, не е наложително групата да седи в кръг.

„ Всеки е свободен да ги употребява или не “, сподели той пред Reuters. „ Това е прекрасен образец, гальовен подтик към положително държание “.

Кръговете са с диаметър 6 метра и са на 4 метра един от различен – идеално за групи по четирима души.

Според английската организация, студентите са изглеждали доста щастливи, когато са се припичали на слънце тази седмица.

„ В тези сурови времена не е доста елементарно да се срещаш с хора и да общуваш с приятелите си. Така че мисля, че е положително решение. Изглежда малко необичайно, само че е дейно “, сподели 20-годишният студент по инженерство Елиан Колпаерт.

Студентът по право Като Пион съобщи, че някои се оплакват, че управляващите се отнасят с тях като с бебета, само че считат, че кръговете са добра концепция. „ Но съгласно мен е добре, че ни е дадена свободата да седим на площада, несъмнено съгласно разпоредбите “, сподели тя.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР