Генно-модифицирани храни ще се продават в магазините в Обединеното кралство.

...
Генно-модифицирани храни ще се продават в магазините в Обединеното кралство.
Коментари Харесай

Великобритания разрешава ГМО прасета от догодина

Генно-модифицирани храни ще се продават в магазините в Обединеното кралство. В момента се вършат нужните законови промени от следващата година да бъде позволено развъждането на такива животни. Природозащитни организации, обаче, са главната спънка пред закона, тъй като считат, потреблението на технологията в отглеждането на животни може да изостри проблемите с хуманното отношение към животните, в случай че да вземем за пример това докара до основаването на устойчиви на заболявания животни, които могат да бъдат настанени дружно на по-малка повърхност.

Противниците на ГМО прасетата споделят, че приемането на генно-модифицираната храна в Обединеното кралство не би трябвало да се употребява за удължение или утежняване на съществуващите проблеми с хуманното отношение към животните в земеделието, като да вземем за пример потреблението на по-голяма резистентност на заболявания като опрощение за по-гъсто скупчване на животните.

Правителството на Обединеното кралство неотдавна съобщи, че възнамерява законодателство идната година да разреши на генно-редактираните култури и животни в Англия да бъдат третирани друго от генетично модифицираните организми, като първа стъпка, която в последна сметка може да проправи пътя за продажба на такава храна в магазините.

Редактирането на гени е по-прецизно от генетичната трансформация, употребявайки целенасочени промени в ДНК последователностите, които биха могли да доведат до изгоди за околната среда, благосъстоянието и храненето, като да вземем за пример основаването на прасета, устойчиви на репродуктивен и респираторен синдром - заболяване, което постоянно се среща в Обединеното кралство.
3 лесни метода да отличим ГМО от органичната храна
Три лесни метода да отличим ГМО от органичната храна Учените към момента спорят за въздействието на ГМО храните върху нашето здраве. В Съединени американски щати, К...

Даниел Хам от самостоятелния съвет на Nuffield по биоетика споделя, че технологията може да „ донесе действителни изгоди за земеделието “. Ночленовете на етичната комисия разгласиха отчет през вчерашния ден, който акцентира опасенията по отношение на евентуалните приложения на генното редактиране при животните.

Друг образец, който отчетът дава, е, че редактирането на гени за увеличение на производството на храна, като да вземем за пример по-бързото узряване на типовете, би трябвало да заобикаля възпроизвеждането на проблеми с благосъстоянието, основани от селективно размножаване, като да вземем за пример бързорастящи пилета с проблеми с краката.

„ Имаме тази нова технология, която може да бъде евентуално трансформираща “, споделя Елизабет Крипс от Университета в Единбург, Обединеното кралство, и съавтор на отчета. Крипс споделя, че може да помогне за справяне с провокациите, свързани с хуманното отношение към животните, изменението на климата и човешкото здраве. „ Но може да се употребява и по способи, които са рискови и да ни отхвърлен във връзка с оправянето с тези провокации “, споделя тя.

Говорител на Министерството на околната среда, храните и селските региони споделя: „ Ние подхващаме метод малко по малко, с цел да дадем опция за редактиране на гени, като стартираме единствено с растения и по-късно преразгледаме приложението за животни и микроорганизми по-късно. Ние сме ангажирани с съразмерно, научно обосновано контролиране и няма да понижаваме стандартите за сигурност или хуманно отношение към животните. ", написа БГНЕС. 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР