Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна обяви, че от

...
Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна обяви, че от
Коментари Харесай

Украйна е унищожила 676 руски танка

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна разгласи, че от началото на съветската военна експанзия на 24 февруари украинската войска е унищожила 676 съветски танка.

Киев разгласи, че 18 500 съветски бойци са намерили гибелта си на украинска земя. Унищожени са и 134 хеликоптера на врага, 7 кораба, 150 самолета, 55 системи за противовъздушна защита, 332 артилерийски системи, както и 1858 бойни бронирани машини. 76 цистерни с гориво, както и 94 безпилотни летателни апарата на врага също са унищожени. Москва отхвърля да разкрие действителния брой на жертвите си във войната против Украйна.

Украинската прокуратура заяви, че са регистрирани повече от 7000 известия за военни закононарушения, осъществени от съветската войска в Киевска област. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че желае развой за военни закононарушения по отношение на убийствата в украинския град Буча. Той също по този начин съобщи, че желае да бъдат признати спомагателни наказания против Русия. Байдън още веднъж повтори, че счита съветския президент Владимир Путин за военнопрестъпник ". " Видяхте какво се случи в Буча ", сподели американският президент.

Хроніка 4️⃣0️⃣ дня героїчного протистояння українського народу російським загарбникам.

Разом до перемоги!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР