Генералният секретар Йенс Столтенберг заяви, че намиращите се руски войски

...
Генералният секретар Йенс Столтенберг заяви, че намиращите се руски войски
Коментари Харесай

НАТО: Руските войски в Молдова нарушават международното право

Генералният секретар Йенс Столтенберг съобщи, че намиращите се съветски войски в Молдова и Приднестовието са в нарушаване на интернационалното право:

" Видяхме по какъв начин Русия разпростира войски в нарушаване с желанията на разнообразни държавните управления на най-близки до нас страни, по какъв начин анексира нелегално Крим, по какъв начин продължава да дестабилизира Източна Украйна, по какъв начин съветски войски се намират в елементи на Грузия, Молдова и Приднестровието. Това е нарушаване на териториалната целокупност на Молдова и е още един образец по какъв начин Русия доста постоянно не съблюдава интернационалното право ", сподели Столтенберг.

Вчера новоизбраният проевропейски президент на Молдова Мая Санду изиска изтеглянето на съветски миротворци от непризнатата от никого сепаратистка област Приднестровие. От Кремъл дадоха отговор, че това може да заплаши нежното статукво.

Столтенберг изрази безпокойствие от смазването на мирните митинги в Беларус и добави, че народът на страната е този, който би трябвало да реши ориста си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР