Генералният секретар на Организацията на Северноатлантическия пакт (НАТО) Йенс Столтенберг

...
Генералният секретар на Организацията на Северноатлантическия пакт (НАТО) Йенс Столтенберг
Коментари Харесай

Столтенберг призовава Южна Корея да окаже допълнителна военна подкрепа на Украйна



Генералният секретар на Организацията на Северноатлантическия пакт (НАТО) Йенс Столтенберг прикани Южна Корея да изпрати спомагателна военна поддръжка на Украйна. Столтенберг е в Сеул - първата спирка от негово пътешестване, което ще включва Япония и е ориентирано към подсилване на връзките със съдружниците на Съединени американски щати в лицето на войната в Украйна и възходящата конкуренция с Китай, съобщи Ройтерс.

" В последна сметка вие би трябвало да вземете решение, само че ще отбележа, че няколко съдружници от НАТО, които са имали като политика в никакъв случай да не изнасят оръжия за страни в спор, в този момент трансформираха тази политика ", уточни той в свое изявление пред Института за напреднали проучвания " Чей " в Сеул.

Столтенберг също по този начин акцентира смисъла на " разширеното въздържане ", обезпечено от нуклеарни сили като Съединените щати, във връзка с Южна Корея. " Докато виждаме, че властническите сили в Русия имат нуклеарни оръжия и влагат съществено в активизирането им, до момента в който виждаме какво прави Китай, а също и какво прави Северна Корея, тогава нуклеарното въздържане към момента има извънредно значима задача да бъде изпълнено ", сподели той.

Междувременно Северна Корея предизвести, че думите на Столтенберг могат да приближат района до спор.

Според севернокорейските държавни медии връзките на НАТО с Южна Корея и Япония може да предизвикат борба в района.

" Пътуването на генералния секретар на НАТО до Южна Корея и Япония е въведения към борба и война, защото носи тъмните облаци на " нова Студена война " в Азиатско-Тихоокеанския район ", се споделя в публикация, оповестена от държавната Централна корейска новинарска организация (KCNA).

Според южнокорейската организация Yonhap тази информация в KCNA е написана от Ким Тонг-мьонг, член на севернокорейската организация за интернационалните политически проучвания. Ким Тонг-мьонг също по този начин упрекна Столтенберг, че трансформира Украйна в " спектакъл на прокси война ".

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР