Генералният секретар на организационния комитет на Световното първенство по гребане

...
Генералният секретар на организационния комитет на Световното първенство по гребане
Коментари Харесай

Пловдив пое знамето за Световното първенство по гребане за младежи през 2023 година

Генералният секретар на организационния комитет на Световното състезание по гребане за младежи през 2023 година Даниел Христов получи във Варезе (Италия) знамето на интернационалната федерация по гребане (World Rowing).
Прочетете още
Варезе беше хазаин на настоящето международното състезание в тази възрастова група. По традиция в последния ден на надпреварите италианският учредителен комитет върна знамето на президента на интернационалната федерация по гребане Жан-Кристоф Ролан. Олимпийският и международен първенец, който е отпред на международното гребане от 2014 година, съобщи знамето в ръцете на българските представители. По този метод публично стартира подготовката за шампионата в Пловдив следващата година.

" Предаването на знамето е символичният старт на подготовката на Световното състезание, което ще се организира от 19 до 23 юли 2023 година на гребния канал в Пловдив. Знамето ще се вее на пилоните на гребната база дружно със знамената на България и Пловдив. Край гребния канал ще бъдат издигнати и знамената на всички страни, които вземат участие в това най-голямо съревнование по гребане за младежи до 23 години. Вярвам, че по време на награждаванията на спечелилите, когато се издигат и знамената на техните народи, ще забележим българското знаме и там “, съобщи Даниел Христов.

Очакванията на уредниците на Световното състезание по гребане в Пловдив са, че първите поръчки за присъединяване ще дойдат през януари 2023 година. Най-напред ще се включат гребците от други континенти, които желаят да се аклиматизират и приспособяват към най-бързата вода в света – тази на канала в Пловдив. Това са тимове от Канада, Съединени американски щати, Австралия, Нова Зеландия.

" Имаме отличния отборен опит и шансът да запазим съвсем неизменен съставът на организационния комитет на шампионата, тъй че всеки от нас си знае дилемите и прави чудесно работата си. За 10 календарни години в Пловдив организирахме 8 международни и европейски надпревари по гребане. През предходната година още веднъж бяхме домакини и се сблъскахме с новите условия за съревнование по време на пандемията, само че не допуснахме нито един инфектиран участник. Очаквам, че за 2023 година ще имаме повече тимове и повече състезатели, най-малкото тъй като няма да имаме досегашните ограничавания. Светът на гребането постоянно остава удивен от Пловдив, от нашия гребен канал и от отличните условия, които обезпечават всички от българския екип. Традицията ще продължи и през 2023 година “, съобщи ръководителят на Организационния комитет на Световното състезание Иван Попов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР