Генералният секретар на ООН Йенс Столтенберг потвърди, че официални представители

...
Генералният секретар на ООН Йенс Столтенберг потвърди, че официални представители
Коментари Харесай

Швеция може да се присъедини към НАТО на 11-12 юли

Генералният секретар на Организация на обединените нации Йенс Столтенберг удостовери, че публични представители на Швеция, Турция и Финландия ще се срещнат на 12 юни, с цел да обсъдят кандидатурата на Швеция за участие в НАТО. Това заяви Би Би Си.

В четвъртък Швеция одобри нов закон за битка с тероризма, с който се анулира оръжейното ембарго и се ускоряват дейностите за битка с тероризма, в това число против Кюрдската работническа партия (ПКК).

Според Столтенберг Швеция е изпълнила уговорките си и е подхванала значими съответни стъпки, с цел да отговори на опасенията на Турция.

Според ръководителя на НАТО Швеция към момента има време да стане член на Северноатлантическия алианс до срещата на върха на НАТО във Вилнюс на 11-12 юли. Тази цел беше сложена на миналогодишната среща на върха в Мадрид.

След началото на войната в Украйна, Швеция, дружно с Финландия, подаде молба за участие в отбранителния съюз НАТО след години наред неутралитет.

В началото на април Финландия беше призната като 31-ви член, до момента в който Швеция към момента не е получила утвърждението на Турция и Унгария. Турция оправдава блокадата си с незадоволителните дейности по отношение на кюрдските „ терористични организации “ в скандинавската страна.

В Швеция от четвъртък са в действие нови закони за битка с тероризма. Според тях присъединяване в терористична организация, финансирането на такова присъединяване или подпомагането ѝ по какъвто и да е различен метод е наказуемо. Затягането на антитерористичните закони се приготвя от години. Стокхолм се надява, че новото законодателство ще способства за разрешаването на разногласието с Турция.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР