Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че пленените в

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че пленените в
Коментари Харесай

ООН: Чуждестранните джихадисти са обща международна отговорност

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи, че пленените в Сирия задграничните членове на групировката " Ислямска страна " съставляват " обща интернационална отговорност " и не може да се желае от Ирак или Сирия " да решат казуса вместо всички ", съобщи Франс прес.

" Необходимо ни е интернационално съдействие за решаването на този проблем ", съобщи пред радио Ел Те Ел Гутериш, който е във френската столица за второто издание на Парижкия конгрес за мир.

В събитието се чака да вземат участие към 30 държавни и държавни ръководители.

Вчера Турция стартира да експулсира задгранични джихадисти от ИД. Това става след турска военна атака в Североизточна Сирия, която Западът остро разкритикува, защото тя бе ориентирана против сирийските кюрдски сили - съдружници на интернационалната коалиция против джихадистите.

Кюрдските сили неведнъж предизвестиха за заплаха от ново надигане на " Ислямска страна " вследствие на провокирания от турското нахлуване безпорядък в региона. Тези сили не престават да държат в свои затвори още хиляди задгранични джихадисти, а в бежански лагери - хиляди съпруги и деца на задгранични джихадисти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР