Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че е щастлив

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че е щастлив
Коментари Харесай

Шефът на ООН е "възхитен" от поканата да посети украински университет

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи, че е " благополучен " да посети Националния университет в Лвов, Украйна.

" С наслаждение одобрих поканата на шефа на факултета по интернационалните връзки на доста остарелия и доста почитан [Национален] университет в Лвов ", съобщи Гутериш пред публицисти по време на събитието в четвъртък.
Днес доста хора считат, че единствено държавните управления имат значение, само че в противен случай, приносът на гражданското общество и на университетските среди е все по-голям за развиването на актуалните демокрации. "

" Това учебно заведение е дало доста значим принос, а точно за Устава на Организация на обединените нации. Един от членовете взе участие в правенето на хартата и нейните полезности бяха разисквани тук ", сподели още Гутериш.

" Също по този начин в проучванията за Холокоста и в приноса към няколко доста значими аспекта на разбора на нарушаванията на правата на индивида и геноцида ", добави той.

" Това е повода, заради която за мен като секретар на Организацията на обединените народи е доста значимо да мога да посетя този факултет на Лвовския университет. "

(Dimitar Dilkoff/AFP/Getty Images)

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР