Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш разкритикува вчера ограниченията на

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш разкритикува вчера ограниченията на
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН нарече апартейд новите ограничения за пътуване заради COVID-19

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш разкритикува през вчерашния ден рестриктивните мерки на пътуванията, свързани с COVID-19, които имат за цел да изолират дадена страна или район, предава организация Ройтерс.

Тези ограничавания са " освен несправедливи и носещи углавен темперамент. Те са и неефективни ", посочи Гутериш.

Единственият метод за ограничение на риска от разпространяване на вирус, който разрешава съхраняването на пътуванията и икономическата активност, са честите проби на пътуващите, съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации пред публицисти в Ню Йорк.

" Разполагаме с инструментите за безвредно пътешестване. Нека използваме тези принадлежности, с цел да избегнем сходен жанр, позволете ми да кажа, апартейд с пътуванията, който съгласно мен е недопустим ", безапелационен бе Гутериш.

Новият вид Омикрон на ковид бе регистриран за първи път в Южна Африка и доста стани по света, в това число Съединени американски щати и Англия, вкараха ограничавания за пътуванията от този район.

Африка е един от най-слабо имунизираните против COVID-19 континенти поради дефицита на дози от ваксини против ковид.

Антониу Гутериш към този момент дълго време предизвестява за заплахата от неравномерен достъп до ваксини по света и че районите с ниски равнища на имунизация ще се трансфорат в плодородна почва за появяването на нови разновидности на ковид.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР