Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова за незабавно прекратяване

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова за незабавно прекратяване
Коментари Харесай

Гутериш: Незабавно спрете войните по света, истинският враг е COVID-19

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани за неотложно преустановяване на всички военни интервенции по света заради разпространяването на ковид.
„ Нашият свят е изправен пред общ зложелател: коронавирусната зараза COVID-19. Вирусът заразява всички, без значение от етническа или групова принадлежност, народност или вяра. Той безмилостно удря всички “, сподели в послание Гутериш. „ Междувременно в целия свят бушуват въоръжени спорове. Най-уязвимите - дами и деца, хора с увреждания, най-низките обществени общности и разселени хора - заплащат най-високата цена. Те също са в най-голяма степен са изложени на риск да станат жертви на пагубните резултати от коронавирусната зараза COVID-19 “.
В раздраните от войната страни здравните системи са в колапс, счита генералният секретар на НАТО. Здравните служащи, които така и така са малко, постоянно са обект на набези. Бежанците и другите лица, изселени от насилствени спорове, са двойно уязвими.
„ Яростният вирус образно показва безумието на войната. Ето за какво през днешния ден приканвам за неотложно световно преустановяване на огъня във всички краища на света. Дойде време за прекъсване на въоръжените спорове и дружно да се съсредоточим върху същинската битка в нашия живот. Апелирам към враждуващите страни: спрете военните дейности, оставете недоверието и враждата, накарайте оръжията да замълчат, спрете артилерийските стрелби, спрете въздушните удари “, прикани Гутериш.
Според него това е извънредно значимо, с цел да могат да се основат коридори за даване на жизненоважна помощ, да се основат скъпи благоприятни условия за дипломация и да се даде вяра на тези, които са най-уязвими от коронавирусната зараза COVID-19.
Гутериш прикани всички страни да почерпят ентусиазъм от обединенията и разговора, които постепенно се образуват сред враждуващите страни, с цел да се обезпечат взаимни подходи в битката против коронавирусната зараза.
„ Ние обаче се нуждаем от доста повече “, заключи той. 
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 23 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР