Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова всички страни по

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова всички страни по
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН призова да се избегне насилието във Венецуела

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани всички страни по венецуелската рецесия да избегнат насилието, оповестяват от Българска телеграфна агенция.

Това обръщение е било предадено на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо и скоро ще бъде обявено и на вененуелския външен министър Хорхе Ареаса.
Двама убити при митинг против пътна обсада във Венецуела Протестиращи се пробваха да попречат на военните да блокират пътя на филантропичната помощ
„ Всяка загуба на живот е неприятна. В очакване на утрешния ден генералният секретар приканва да се избегне насилието”, споделят от щаба на Гутериш.

Подкрепяният от Вашингтон венецуелски опозиционен водач Хуан Гуайдо даде обещание, че на следващия ден незабавната филантропична помощ ще влезе непременно във Венецуела от прилежащи страни.
Николас Мадуро подреди да бъде затворена границата с Бразилия Той желае да бъде спрян достъпът на западна филантропична помощ в страната
Подкрепяният от Русия президент Николас Мадуро отхвърля да допусне помощта, тъй като счита, че тя е претекст на военна интервенция за свалянето му от власт.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР