Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш каза, че последните данни

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш каза, че последните данни
Коментари Харесай

ООН: Юли е бил най-горещият месец, откакто се водят статистиките

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш сподели, че последните данни на Световната метеорологична организация демонстрират, че месец юли е бил толкоз топъл, в случай че не и още по-топъл от най-горещия месец в историята, откогато се водят сходни статистики, съобщи Асошиейтед прес. Гутериш напомни, че също така този парещ юли е последвал най-горещият юни в историята.

Пред кореспонденти през вчерашния ден Гутериш сподели, че " този факт има още по-голямо значение, тъй като предходният най-горещ месец - юли 2016 година, е бил по време на един от най-силните регистрирани в миналото явления Ел Ниньо, до момента в който казусът тази година не е подобен ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Генералният секретар на Организация на обединените нации добави, че това значи, че светът е напът да означи интервал от най-горещите пет години (2015-2019 г.), откогато се водят статистиките. Той предизвести, че в случай че всички страни не подхващат дейности в този момент в битката с климатичните промени и световното стопляне, то рисковите метеорологични явления, които се случват в този момент, ще бъдат единствено " върхът на айсберг
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР