Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски
Коментари Харесай

Зеленски се среща в четвъртък с Гутериш и Ердоган в Украйна


Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно ще се срещне в четвъртък в Украйна с украинския президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога и турския му сътрудник Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва, съобщи говорителят на международната организация Стефан Дюжарик.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6643
Тристранната среща ще се състои в град Лвов, Западна Украйна, по покана на Зеленски. В петък Гутериш ще посети Одеса. На връщане към Ню Йорк генералният секретар на Организация на обединените нации ще направи аудиенция в Турция. Той по-конкретно ще посети в събота взаимния координационен център в Истанбул за мониторинг на износа на зърно през Черно море, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес. 

Одеса е едно от пристанищата, включени в съглашението за експорт на украинско зърно и други хранителни артикули през Черно море.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР