Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски
Коментари Харесай

Гутериш предупреди, че има глобална криза на антисемитска омраза

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно предизвести през днешния ден, че има световна рецесия, подбудена от антисемитска ненавист, съобщи ДПА. Гутериш приказва през днешния ден на гала в централата на Организация на обединените нации във връзка 75-ата годишнина от освобождението на нацисткия концентрационен лагер Аушвиц.

"Нашата взаимност пред лицето на омразата е нужна през днешния ден повече от по всяко време било, защото ние виждаме едно пораждащо надълбоко безпокойствие възобновление на антисемитските офанзиви по света, и което е съвсем невъобразимо, и тук в Ню Йорк ", съобщи генералният секретар. Той напомни нападението с нож против дома на равин през декември в Ню Йорк, в което бяха ранени четирима души и убийството на четирима души в еврейски супермаркет в Ню Джърси няколко седмици преди този момент.
Ню Йорк е очевидец на 21-процентно покачване на закононарушенията, подбудени от антисемитска ненавист предходната година, добави Гутериш. Той съобщи, че 74 % увеличение на антисемитските офанзиви е имало във Франция през 2018 година и 16 % нарастване във Обединеното кралство.

"Трябва да назовем този феномен с името му. Това е световна рецесия, подбудена от антисемитска ненавист ", съобщи Гутериш, предава Българска телеграфна агенция.

Гутериш възпламени през днешния ден свещ в памет на жертвите на Холокоста, преди да произнесе речта си на гала в централата на Организация на обединените нации, на която участваха и оживели от Холокоста.

Същевременно в изказване на американския президент Доналд Тръмп във връзка Международния ден в памет на жертвите на Холокоста се споделя, че Съединени американски щати остават привързани към битката с деянията на антисемитизъм, съобщи ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР