Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви в петък, че

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви в петък, че
Коментари Харесай

И НАТО си каза тежката дума за международния скандал Великобритания-Русия

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи в петък, че Алиансът не желае нова Студена война с Русия и изрази поддръжка за позицията на Англия към отравянето на някогашния полковник от ГРУ Сергей Скрипал, предава AFP.

„ Не желаеме нова Студена война, не желаеме нова конкуренция във въоръжението, Русия е наш комшия и по тази причина би трябвало да продължим да се борим за възстановяване на връзките с Русия “, съобщи Столтенберг пред радио BBC. Той е отбелязал, че съдружниците от НАТО през последните години са наложили стопански наказания против Русия и са разположили повече сили по границите й в отговор на „ променената обстановка в областта на сигурността “, само че акцентира, че „ да се изолира Русия не е опция “.

Според думите на Столтенберг, „ в един миг Русия ще разбере, че не е в неин интерес да се конфронтира с нас, а е по-добре да си сътрудничи с нас и ние сме подготвени на това, стига те да почитат обикновените правила и правила на интернационалното държание “.

„ Нямаме причина да се съмняваме в откритията и изводите на английското държавно управление, в това число и тъй като това се случва на фона на модела на неразумно държание на Русия в продължение на доста години “, акцентира Столтенберг.

AFP привежда и изявлението на английския външен министър Борис Джонсън от петък, в което той акцентира, че „ абсурдът “ е с президента на Русия Владимир Путин, а не с съветския народ.

„ Нашият скандал е с путинския Кремъл и с неговото решение и ние считаме, че е изцяло допустимо решението да се употребява нервно-паралитично вещество непосредствено на улиците на Обединеното кралство да е персонално негово. Това е на улиците на Европа за пръв път от Втората международна война насам “, изясни Джонсън.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР