Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в четвъртък обеща да

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в четвъртък обеща да
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО не е страна в конфликта. Ние няма да бъдем въвлечени във войната на Путин

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в четвъртък даде обещание да продължи поддръжката си за Украйна, само че също по този начин уточни, че алиансът ще остане внимателен, с цел да избегне по-широка война с Русия.

" НАТО не е страна в спора. Ние няма да бъдем въвлечени във войната на Путин ", сподели Столтенберг на взаимна конференция с немския канцлер Олаф Шолц след срещата им в Берлин.

Генералният секретар на НАТО упрекна съветския президент Владимир Путин, че съзнателно е бомбардирал гражданската и енергийната инфраструктура на Украйна, с цел да замрази и подложи на апетит украинците да се подчинят.

" Путин употребява зимата като оръжие. И ние не можем да му позволим да победи. В този сериозен миг нашата продължаваща поддръжка за Украйна е по-важна от всеки път ", добави той.

Столтенберг благодари на немското държавно управление за финансовата и военна поддръжка за Украйна.

" Германия е измежду съдружниците, които дават най-вече военна, финансова и филантропична помощ на Украйна. Военното съоръжение, предоставено от Германия, пази украинските домове, учебни заведения и лечебни заведения от съветски ракетни офанзиви ", сподели той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР