Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи в Туитър, че

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи в Туитър, че
Коментари Харесай

Столтенберг: С нетърпение очакваме Северна Македония в НАТО

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви в Туитър, че е разговарял с македонския министър председател Зоран Заев по телефона, с цел да удостовери още веднъж уговорката на Алианса за участието на Северна Македония, съобщи Българска национална телевизия.

" Добър телефонен диалог с премиера Зоран Заев за потвърждаване на уговорката на НАТО за участие на Северна Македония. Процесът на ратификация продължава и ние чакаме скоро Северна Македония да се причисли към нашия Алианс “, съобщи Столтенберг.

От държавната пресслужба в Скопие оповестиха, че министър председателят Заев и генералният секретар на НАТО обменили по телефона отзиви по отношение на решението на Европейския съюз да отсрочи началото на договарянията на районен съд Македония за участие в Европейски Съюз.

Заев, както се показва в изказването, срещнал Столтенберг с настроението на жителите на страната от решението на Европейски Съюз да не утвърди предстоящите договаряния за присъединение като отчаяние, макар обстоятелството, че районен съд Македония извърши всички условия.

Заев благодарил в диалога за поддръжката на НАТО за евроатлантическата интеграция на Северна Македония и подчертал, че Скопие остава зает за привършване на процеса за пълноправно участие в Пакта. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР