Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че свиква за

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че свиква за
Коментари Харесай

Извънредно заседание на НАТО днес заради ситуацията в Сирия

 Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че привиква за през днешния ден изключително съвещание на посланиците на страните от пакта. Посланиците ще обсъдят ситуацията в Сирия по искане на Турция. Уточнява се, че настояването е по член 4 от Вашингтонския контракт, съгласно който всяка страна от алианса може да изиска съвещания със своите съдружници, в случай че откри опасност за своята сигурност, териториална целокупност или политическа самостоятелност. 

Столтенберг нощес осъди въздушните удари на Сирия и Русия в сирийската провинция Идлиб. Най-малко 33 турски бойци бяха убити през вчерашния ден в Идлиб при въздушни удари, които съгласно Турция са дело на сирийската войска. Анкара нанесе ответни удари по позиции на армията на сирийския президент Башар Асад.

Съединени американски щати приканиха за преустановяване на настъплението в Идлиб и показаха поддръжка за Турция. Турските военни, които попаднаха под обстрела на сирийската войска на 27 февруари, се намираха измежду настъпващи терористи, заяви тази заран съветското министерство на защитата, представено от осведомителните организации. " На 27 февруари в региона на Идлиб под обстрела на сирийските войски попаднаха турски военни, намиращи се в бойните редици на терористични формирования ", заяви министерството.

Групировката Хаят Тахрир аш Шам /едно от имената на Джебхат ан Нусра/ се опита да предприеме нахлуване в зоната на деескалация Идлиб на необятен фронт по позиции на сирийските държавни войски, заяви министерството. Съгласно координатите, предадени от турската страна на Русия, турските войски, попаднали под обстрел на 27 февруари, не е трябвало да бъдат в региона, където са били, и Анкара не е уведомила Москва авансово за тяхното местонахождение, съобщи още министерството. Руската авиация не е нанасяла удари в региона на Идлиб, където са били турските войски. Русия е направила всичко допустимо да обезпечи цялостно преустановяване на огъня от сирийските сили и безвредна евакуация на турските войски, заяви съветското министерство на защитата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР