Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова Южна Корея да

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова Южна Корея да
Коментари Харесай

НАТО призова Южна Корея да увеличи военната помощ за Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг прикани Южна Корея да усили военната помощ за Украйна, оповестява " Ройтерс ".

Той уточни други страни, които след нахлуването на Русия са трансформирали политиката си да не дават оръжия на страни в спор.

Столтенберг е в Сеул - първата спирка от неговото пътешестване, което ще включва и Япония и е ориентирано към подсилване на връзките със съдружниците на Съединени американски щати поради войната в Украйна и възходящата конкуренция с Китай.

В Института за напреднали проучвания " Чей " в Сеул той благодари на Южна Корея за нейната несмъртоносна помощ за Украйна, само че я прикани да направи повече, наблягайки, че страната има " незабавна потребност " от муниции.

" Настоятелно приканвам Република Корея да продължи и да ускори съответния въпрос за военната поддръжка. В последна сметка Вие би трябвало да вземете решение, само че ще кажа, че няколко съюзнически страни от НАТО, които поддържаха политика в никакъв случай да не изнасят оръжия за страни в спор, към този момент трансформираха тази политика ", акцентира той.

На срещи с високопоставени южнокорейски чиновници Столтенберг съобщи, че събитията в Европа и Северна Америка са взаимосвързани с други райони и Алиансът желае да помогне за справяне с световните закани посредством увеличение на партньорствата в Азия.

От началото на войната Южна Корея подписа огромни съглашения за даване на стотици танкове, самолети и други оръжия на Полша - страна членка на НАТО. Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол обаче уточни, че законът на неговата страна, забраняващ даването на оръжие на страни в спор, затруднява изпращането на въоръжение на Украйна.

Столтенберг означи, че страни като Германия, Швеция и Норвегия са спазвали сходни политики, само че са ги трансформирали.

" Ако не желаеме автокрацията и тиранията да победят, тогава те се нуждаят от оръжия, това е действителността ", безапелационен бе той, имайки поради Украйна.

Шефът на НАТО съобщи, че е " извънредно значимо " Русия да не завоюва тази война, освен за украинците, само че и с цел да се избегне изпращането на неверно обръщение към властническите водачи, в това число в Пекин, че могат да получат това, което желаят, със мощ.

Въпреки че Китай не е съперник на НАТО, страната зае доста по-централно място в дневния ред на НАТО, уточни Столтенберг и открои възходящия боен потенциал на Пекин.

От своя страна Северна Корея назова визитата на Столтенберг " въведения към борба и война, защото носи черните облаци на " нова Студена война " в Азиатско-Тихоокеанския район ".

Миналата година Южна Корея образува първата си дипломатическа задача в НАТО и даде обещание да задълбочи съдействието в региона на неразпространението на оръжия, киберотбраната, битката с тероризма, реакцията при бедствия и други области на сигурността.

Визитата на шефа на НАТО идва и в миг, когато министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин се чака да дойде в Сеул за диалози с южнокорейския си сътрудник Лий Йон-Суп.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР