Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова резултатите от президентските

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова резултатите от президентските
Коментари Харесай

ЕС и НАТО призовават за зачитане на резултатите от изборите в САЩ

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг прикани резултатите от президентските избори в Съединени американски щати да бъдат почетени. Той дефинира картината от щурма на Капитолия във Вашингтон в сряда като "потресаваща ".

"Видяното буди дълбока паника. Демократичните избори би трябвало да бъдат почетени и сме сигурни, че Съединени американски щати ще съумеят да защитят разпоредбите и демокрацията ", написа в Twitter ръководителят на Европейския парламент Давид Сасоли.

В същата обществена мрежа ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел написа, че Конгресът на Съединени американски щати е "храм на демокрацията " и картините от там в този момент са потресаващи. "Вярваме, че Съединени американски щати ще обезпечат спокойно предаване на властта на Джо Байдън ", добавя той.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел показва, че "в очите на света американската народна власт е под блокада ". "Това е невиждано посягане против демокрацията в Съединени американски щати, националните институции и върховенството на закона. Това не е Америка! Силата на демокрацията в Съединени американски щати ще надделее над екстремистите ", декларира той.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР