Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова Германия да продължи

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова Германия да продължи
Коментари Харесай

Генералният секретар на НАТО Столтенберг: Нуждаем се от силен и подготвен Бундесвер

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг прикани Германия да продължи да укрепва въоръжените си сили на конференция по сигурността в Берлин, съобщи ДПА,  представена от Българска телеграфна агенция.

" Решението на Германия доста да усили разноските си за защита е историческо с вложения в нови изтребители, хеликоптери, кораби и подводници ", съобщи Столтенберг. " Това в действителност е " цайтенвенде " (от немски Zeitenwende/повратна точка), която отразява нашата изменена среда за сигурност ", сподели той, визирайки Руската война против Украйна. " Нуждаем се от мощен и квалифициран Бундесвер ", добави Столтенберг, който също по този начин акцентира смисъла на отбранителната промишленост в Германия. " Това е от голяма важност за сигурността на Германия, това е от голяма важност за сигурността на Европа и то е от голяма важност за международната сигурност ".

Обръщайки внимание на Украйна, Столтенберг прикани да бъде продължена и засилена поддръжката за нея. " Не бива да подценяваме Русия. Руските ракети и дронове не престават да се сипят над украинските градове, цивилни и сериозна инфраструктура, причинявайки голямо човешко страдалчество с настъпването на зимата ", съобщи генералният секретар на НАТО.

Столтенберг приветства Германската финансова, филантропична и военна поддръжка за Украйна и сподели, че тя се усеща на бойното поле. Той още веднъж повтори апела си за опълчване против властническите режими като Русия. " Не може да има дълготраен мир, в случай че агресорът завоюва, в случай че потисничеството и автокрацията победят свободата и демокрацията. Така че най-хубавият метод да бъде подсилен дълготраен мир е поддръжката за Украйна ", съобщи Столтенберг.

Опасната взаимозависимост от съветския газ също би трябвало да бъде взета поради в връзките с Китай, означи генералният секретар на НАТО. " Ние, несъмнено, ще продължим да търгуваме и да си взаимодействаме стопански с Китай, само че би трябвало да бъдем наясно с нашите зависимости, да понижим своята накърнимост и да управляваме рисковете ", съобщи Столтенберг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР