Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства днес предложението на

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства днес предложението на
Коментари Харесай

Столтенберг похвали идеята на Германия за по-тясна политическа координация между членовете на НАТО

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства през днешния ден предлагането на Германия за по-тясна политическа съгласуваност измежду 29-те членки на алианса, съобщи ДПА.

По думите му това е "послание, че НАТО е платформата, събрала Северна Америка и Европа, и тя е витално значима за нашата сигурност ".

Малко преди срещата довечера на външните министри от пакта Столтенберг сподели, че ще разиска концепцията с немския първи посланик Хайко Маас и сътрудниците му.

НАТО превъоръжава системата за ранно предизвестие

На път за срещата, която е подготовка за форума на НАТО на 3 и 4 декември в Лондон по случай 70-годишнината на съюза, Маас сподели, че е належащо "да бъде подсилено политическото крило на НАТО, с цел да има по-тясна политическа съгласуваност сред сътрудниците ".

В изявление за сп. "Икономист ", оповестено по-рано този месец, френският президент Еманюел Макрон упрекна Истанбул и Вашингтон, че не са се съветвали със съдружниците си, когато Турция навлезе в Северна Сирия след изтеглянето на Съединени американски щати оттова.

По думите на Макрон случилото се е доказателство, че алиансът е в положение на "мозъчна гибел ". Думите на френския държавен глава смутиха доста от членовете на НАТО и провокираха диспути за това по какъв начин организацията да бъде употребена като платформа за политически полемики.

На днешното министерско съвещание и на срещата на върха през декември ще се разискват тематики като контрола върху въоръженията, увеличението на разноските за защита на европейските сътрудници, както и възходящата роля на Китай на международната сцена, заяви ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР