Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди Русия и други

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди Русия и други
Коментари Харесай

Столтенберг предупреди Русия да не си играе с киберогъня

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести Русия и други евентуални врагове на Алианса, че западният боен съюз е подготвен да употребява всички средства, с които разполага, с цел да отговори на хакерски атаки, съобщи БГНЕС.
Предупреждението на Йенс Столтенберг пристигна на фона на безпокойството на членовете на блока за интервенция в изборите за Европейски парламент и след предизвестието на Англия за световна съветска интервенция в киберпространството.
" За да има възпиращ резултат, евентуалните нападатели би трябвало да знаят, че не сме лимитирани да реагираме в киберпространството, когато сме атакувани в киберпространството. Ние можем и ще използваме цялостния набор от благоприятни условия, с които разполагаме ", съобщи Столтенберг по време пред кореспонденти в Лондон дружно с външния министър на Англия Джереми Хънт.
Хънт сподели, че Националният център за кибернетична сигурност на Англия (NCSC) е споделил детайлности за злонамерената съветска активност против 16 от 29-те членове на НАТО през последните 18 месеца. Той упрекна съветските " марионетки " през 2014 година, че се пробват да се намесят в системата за гласоподаване и да забави окончателните резултати от президентските избори в Украйна, които последваха свалянето на подкрепяния от Москва водач. Столтенберг и Хънт обаче отхвърлиха да кажат какви съответно стъпки могат да бъдат подхванати от НАТО
Миналата седмица Европейският съюз реши да наложи при положение на потребност " целенасочени ограничаващи ограничения за въздържане и реагиране на хакерски атаки ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР