Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди, че дълбоките разделения

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди, че дълбоките разделения
Коментари Харесай

Шефът на НАТО вече не е сигурен, че западният военен алианс ще оцелее

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести, че дълбоките разделения сред Съединени американски щати при ръководството на президента Доналд Тръмп и техните европейски съдружници няма да изчезнат и няма сигурност, че трансатлантическите връзки и техният боен алианс ще оцелее .

В контраст на откритата провокация на Тръмп по отношение на немския канцлер Ангела Меркел по отношение на казуса с имиграцията и изпитваните от нея вътрешни компликации в ръководството поради това, Столтенберг прикани всички страни членки на НАТО да работят за отбягване на пагубно раздробяване на единството на Запада .

 Тръмп плете интриги: Германците се обръщат против държавното управление си
Тръмп плете интриги: Германците се обръщат против държавното управление си

Заради възходящия проблем с мигрантите

В публикация за английския в. " Гардиън ", генералният секретар на НАТО признава, че " облаците на политическата стихия " оказват напън върху връзките , които обвързват съдружниците от НАТО. Но, в зов към водачите преди срещата на върха на военния алианс през юли, някогашният министър председател на Норвегия акцентира, че " макар че разликите не престават, ние би трябвало да ограничим всякакво негативно влияние върху нашето съдействие в региона на сигурността ".

Столтенберг написа: " Откакто алиансът беше основан преди съвсем 70 години, хората в Европа и Северна Америка се радват на невиждан интервал на мир и разцвет. Но, на политическо ниво, връзките, които ни обвързват, са обтегнати. Съществуват действителни разлики сред Съединени американски щати и други съдружници по въпроси като търговията, климатичните промени и нуклеарното съглашение с Иран.

Тези различия са действителни и няма да изчезнат за една нощ . Всъщност на никое място не е писано, че трансатлантическата връзка постоянно ще процъфтява . Това обаче не значи, че нейното раздробяване е неизбежно. Можем да я поддържаме и всички взаимни изгоди, които произтичат от нея. "

Коментарите на Столтенберг идват в миг на извънредно напрежение измежду държавните управления на западните сили.

 Тръмп: Съединени американски щати не са мигрантски лагер
Тръмп: Съединени американски щати не са мигрантски лагер

Не се извиняват за разграничените фамилии поради миграционната промяна

В устрема си да отбрани политиката на администрацията си да разделя деца от техните родители на границата на страната, Тръмп предприе мощна офанзива против Меркел и Европейски Съюз през вчерашния ден, оприличавайки Европа на " мигрантски лагер ", като твърди, че " хората в Германия се обръщат против своето държавно управление, като миграцията раздрусва към този момент отслабената коалиция в Берлин ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР