Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг настоя, че няма нова

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг настоя, че няма нова
Коментари Харесай

Шефът на НАТО увери: Няма нова студена война с Китай

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг настоя, че няма нова студена война с Китай, само че западните съдружници ще би трябвало да се приспособяват към предизвикването на възхода на Пекин, осведоми " Франс прес ".

" Ние не навлизаме в нова студена война и Китай не е наш съперник, не е наш зложелател ", увери Столтенберг посочи преди срещата на ръководителите на страните членки на НАТО в Брюксел.

" Но би трябвало да се оправим дружно, като алианс, с провокациите, които възходът на Китай слага пред нашата сигурност ", посочи шефът на западния боен алианс.

По отношение на Русия той разяснява, че най-силното обръщение на НАТО е, че сме единни и няма да успее да ни раздели. Той добави, че е належащо НАТО и Русия да запазят разговора и да реализират спомагателен прогрес в контрола над въоръжаването.

По думите му връзките с Москва са " в най-ниската си точка от края на Студената война " поради съветското нападателно държание, което включва хибридни дейности, хакерски офанзиви и отравяния, в това число на територията на НАТО.

Столтенберг уточни, че участниците в днешната среща ще обсъдят срещата в Швейцария сред президентите на Съединени американски щати и Русия Джо Байдън и на Владимир Путин. Той изрази убеденост, че водачите на страните от пакта ще поддържат двустранния метод към Москва - разговор и подсилване на отбранителните качества.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР