Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази задоволство от изтеглянето

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази задоволство от изтеглянето
Коментари Харесай

НАТО коментира изтеглянето на руските войници

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази удовлетворение от изтеглянето на съветските войски, струпани по границата с Украйна. Отчитаме спад на напрежението и сме удовлетворени от това, съобщи той на взаимна конференция с премиера на Словакия Едуард Хегер в централата на алианса в Брюксел, съобщи Българска телеграфна агенция.

Столтенберг не отговори на въпрос дали НАТО ще изгони съветски дипломати и дали ще понижи квотата на съветските представители към алианса поради взривяването на военни хранилища в Чехия, както по-рано направи след отравянето на Сергей Скрипал. Той означи, че сходни решения до момента са взели независимо няколко страни от пакта.

Генералният секретар изрази вяра Русия да пристъпи към договаряния за трайно политическо решение в Украйна. Той още веднъж прикани Москва да освободи неотложно и абсолютно Алексей Навални. Столтенберг уточни, че всяка страна от алианса сама преценя какви ваксини против COVID-19 да употребява, запитан дали съгласно него въпросът с съветската ваксина " Спутник " не е част от хибридните дейности на Москва.

По думите на Хегер пътуването му до Брюксел демонстрира, че държавното управление в Братислава е проевропейско и проатлантическо. Той добави, че неговата страна е изгонила съветски дипломати в израз на съпричастност с Прага. Искаме връзките с Русия да се основават на правила и взаимно почитание, желаеме разговор, само че Москва отхвърля, добави словашкият министър председател.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР