Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази днес готовност силите

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази днес готовност силите
Коментари Харесай

НАТО: Може да останем в Ирак, ако правителството ни одобрява

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази през днешния ден подготвеност силите на алианса да останат в Ирак, до момента в който наличието им е одобрявано от държавното управление в Багдад.

Столтенберг изрази очакване на двудневната среща на министрите на защитата от пакта през днешния ден и на следващия ден да бъде взето решение за увеличение на наличието на НАТО в Близкия изток. По неговите думи задачата е да се попречи на връщането на терористите от " Ислямска страна ".

Генералният секретар още веднъж съобщи, че в Афганистан талибаните в никакъв случай няма да завоюват на бойното поле, по тази причина би трябвало да вземат участие в договарянията за реализиране на спокойно решение. По неговите думи талибаните би трябвало като първа стъпка да се постараят да допринесат за понижаване на насилието в страната. Силно имаме вяра, че най-хубавата поддръжка от НАТО за мирния развой в Афганистан е да продължим обучителната задача за локалните сили за сигурност, добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

По мотив последните политически събития в Германия Столтенберг уточни, че е напълно естествено в страните от пакта да се сменят министри и държавни управления. Той добави във връзка последното изследване на публичното мнение, посочило спад в поддръжката за НАТО в Германия, че в другите години резултатите не са идентични, само че поддръжката остава мощна. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР