Генералният директор на Запорожката АЕЦ, която се намира под контрола

...
Генералният директор на Запорожката АЕЦ, която се намира под контрола
Коментари Харесай

Освободиха директора на Запорожката АЕЦ след отвличане

Генералният шеф на Запорожката АЕЦ, която се намира под контрола на съветските сили, които нахлуха в Украйна през февруари, е освободен, съобщи през днешния ден генералният шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Рафаел Гроси, съобщи Ройтерс.

Украйна упрекна Русия за задържането Игор Мурашов, като окачестви това деяние като терористичен акт. 

Украйна съобщи, че съветски патрул е задържал Мурашов, до момента в който той е пътувал от Запорожката АЕЦ за град Енергодар, където живеят огромна част от хората, които работят в най-голямата атомна електроцентрала в Европа. Украинският личен състав продължава да работи в оборудването при условия, които съгласно МААЕ излагат на риск сигурността на централата.

МААЕ заяви в събота, че се е свързала със „ съответните управляващи “, без да загатва поименно Русия, и съобщи, че е била осведомена, че Мурашов е „ краткотрайно арестуван “. 

„ Приветствам освобождението на Игор Мурашов, общоприет шеф на украинската Запорожка АЕЦ. Получих удостоверение, че Мурашов се е завърнал наред при фамилията си “, написа през днешния ден Гроси в „ Туитър “.
 
Русия и Украйна се упрекват взаимно за обстрела, при който бяха нанесени вреди на част от постройките, намиращи се на територията на централата, а МААЕ прикани за основаването на защитна зона към оборудването, с цел да бъде понижен рискът от сериозна повреда. Очаква се тази седмица Гроси да организира диалози с Киев и Москва.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР