Генералният директор на киевското отбранително КБ „Луч” Олег Коростельов в

...
Генералният директор на киевското отбранително КБ „Луч” Олег Коростельов в
Коментари Харесай

Доставените за Украйна американски противотанкови ракети Javelin отказват да стрелят

Генералният шеф на киевското отбранително КБ „ Луч” Олег Коростельов в писмо до шефа на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Александър Турчинов показал дефекти на доставените от Съединени американски щати противотанкови комплекси FGM-148 Javelin. Писмото е оповестено на блога на Ivan O'[email protected]_gilvi.


Пристигналите „ Джавелини” отказали да работят на демонстрационни стрелби. Проверката открила, че казусът е в маршевия мотор на ракетите – заводският период за употреба към този момент е изминал, само че преди доставянето в Украйна е продължен със особено решение от американските управляващи.

Информация о рекламе в Твиттере и конфиденциальность
Двигателите се нуждаят от спомагателна инспекция, само че потреблението на такова въоръжение в бойни условия може да докара до крах на военнослужещи.

В писмото се сочат и други дефекти на Javelin: висока цена, дребна отдалеченост на стрелбата – 2,5 км, сензитивност към метеорологичните условия, нужда от привличане към обслужването на ПТРК чуждих експерти.

В края на писмото се предлага да бъде прегледана опцията за предпочитано доставяне на националната войска с ПТРК украинско произвеждане.

КБ „ Луч” влиза в листата на стратегическите предприятия на Украйна, профилирано е в основаването на управляеми ракети за ПТРК и системи за Противовъздушна отбрана.

Белият дом взе решението за предаване на ПТРК Javelin на Украйна през 2017 година Оръжието е доставено с изискване да не се употребява в Донбас. / БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР