Генералният директор на израелското министерство на здравеопазването Нахман Аш заяви

...
Генералният директор на израелското министерство на здравеопазването Нахман Аш заяви
Коментари Харесай

Израел с нов печален COVID рекорд

Генералният шеф на израелското министерство на опазването на здравето Нахман Аш съобщи през днешния ден, че здравните чиновници са разпознали 71 593 души, инфектирани с ковид в границите на 24 часа, което е нов антирекорд. Това заяви вестник " Йедиот ахронот ", съобщи ТАСС.

Аш, който е народен координатор за реакция на пандемията, е отбелязал, че заради механически ограничавания здравното министерство не е съумяло да обработи резултатите от всички проби, направени от израелците на 18 януари.

Действителният брой на инфектираните за последните 24 часа хора " евентуално е три пъти по-голям от формалния ", отбелязва вестникът.

Преди Oмикрон да стартира да се популяризира, антирекордът на инфектираните с ковид в Израел за интервал от 24 часа беше 11 335 души. Преди 10 дни здравното министерство заяви, че за 24 часа медиците са записали повече от 40 000 позитивни резултата от проби за ковид.

От през днешния ден израелските управляващи понижиха карантинния интервал за инфектираните с ковид и за хората, които са в контакт с тях, от седем на пет дни.

Премиерът Нафтали Бенет, разяснявайки решението, съобщи, че огромният брой хора, сложени под карантина поради вълната от болести от разновидността Омикрон " оказва огромен напън върху стопанската система " и по тази причина " беше взето решение за редуциране на карантинния интервал ".

" Йедиот ахронот " показва, че на четвъртия и петия ден от изолацията от подложените на карантина към този момент се изисква да си създадат антигенен тест за ковид. Преди това, от 13 януари, израелските управляващи понижиха карантинния интервал за безсимптомно заболели от COVID-19 от 10 на седем дни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР