Генералният директор на Българската национална телевизия Константин Каменаров се разделя

...
Генералният директор на Българската национална телевизия Константин Каменаров се разделя
Коментари Харесай

Шефът на БНТ осъден окончателно

Генералният шеф на Българската национална телевизия Константин Каменаров се разделя с поста си. Софийски градски съд удостовери напълно присъдата на първоинстанционния съд, с която телевизинният началник бе приет за отговорен в това, че е карал с 1,6 промила алкохол в кръвта. Това значи, че Каменаров повече не може да заема високия пост.

С решение от през днешния ден – 22 април, Х-ти въззивен състав на Софийски градски съд удостовери и наложеното наказване от 1 година и 3 месеца „ отнемане от независимост “ с 3 години изпитателен период и 600 лева санкция. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.

След като за последната година делото беше отлагано неведнъж по разнообразни аргументи, преди месец правосъдният състав го завърши единствено за час. Каменаров апелира условната си присъда за шофиране след приложимост на алкохол. Случаят е отпреди той да заеме поста.

В рамките на процеса на два пъти се променяше правосъдният състав - първо съдия- докладчикът стана арбитър в Софийския апелативен съд и влезе нов арбитър, а през днешния ден - стана ясно, че се е наложила промяна и на младши арбитър. Въпреки това правосъдният състав съумя да разпита доктор Росица Иванова, някогашен към този момент кадър на " Св. Анна ", която преди три година е взела кръвната му проба и да чуе финалните пледоарии на прокуратурата и на отбраната на Каменаров.

След малко заседание арбитър Руси Алексиев разгласи, че съдът ще се произнесе в законовия период, който е едномесечен. Възможностите пред генералния шеф на Българска национална телевизия бяха две - делото да бъде върнато на първоинстанционния областен съд, в случай че бъдат открити основни пропуски, или да бъде доказана неоправдателната му присъда, което ще го направи несъответстващ със заемания пост, съгласно Закона за радиото и малкия екран.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР