Генералната прокуратура на Федерална република Германия и Федералната служба по

...
Генералната прокуратура на Федерална република Германия и Федералната служба по
Коментари Харесай

Der Spiegel: Германия започна разследване на свързани със случая „Скрипал“

Генералната прокуратура на Федерална република Германия и Федералната работа по наказателни каузи започнаха авансово следствие на двама хипотетични чиновници на ГРУ (сега Главна дирекция на Генералния щаб на Руската федерация). Техните имена бяха оповестени в общественото пространство от английските управляващи и медии в подтекста на отравянето на Сергей и Юлия Скрипал в Солсбъри, написа Der Spiegel.

Твърди се, че по време на авансово следствие, органите на реда открили, че подсъдимите по делото " Скрипал " - известни като Руслан Боширов и Александър Петров - са били в Германия през 2014 година и са прекарали три дни в покрайнините на Франкфурт на Майн, написа Фокус.

Според изданието командването на елитния отряд на съветското военно разузнаване, с което са свързани имената на двете лица, има връзки в Германия.

В сряда немското външно министерство разгласи експулсирането от страната на двама чиновници на съветското посолство в Германия заради незадоволително, съгласно Берлин, съдействие на съветските управляващи за следствието на убийството на грузинския жител Зелимхан Хангошвили.

Генералната прокуратура, която проверява убийството, съобщи, че „ има задоволително в действителност учредения да се счита, че действието е осъществено или по заповед на държавните органи на Руската федерация, или по напътствие на управляващите на Чеченската република, която е част от Руската федерация “.

Припомняме, на 4 март 2018 година някогашният офицер от съветското военно разузнаване и английски разузнавач Сергей Скрипал и неговата щерка Юлия Скрипал са натровени в Солсбъри, Англия, хипотетично с препарата „ Новичок “. На 26 март 2018 година Сергей остава в сериозно положение в болница и лекарите показват, че той в никакъв случай не може да се възвърне изцяло. Юлия, скоро по-късно, още веднъж е съзнателна и може да приказва. Полицай също се разболява съществено и до 22 март се възвръща задоволително, с цел да бъде изписан от болничното заведение. Още 46 души са потърсили здравна помощ след нападението, само че никой не поисква лекуване. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР