Генералната асамблея на Националния олимпийски комитет (НОК) на Украйна ще

...
Генералната асамблея на Националния олимпийски комитет (НОК) на Украйна ще
Коментари Харесай

Украинският олимпийски комитет ще обсъди бойкот на Игрите в Париж 2024

Генералната асамблея на Националния олимпийски комитет (НОК) на Украйна ще разиска възможен протест на Олимпийските игри през 2024 година в Париж, в случай че интернационалните спортни федерации решат да позволен до надпреварите спортистите от Русия и Беларус. Това сподели на конференция министърът на младежта и спорта на Украйна и президент на НОК Вадим Гутцайт.

" Ако не успеем да убедим страните от Европа, тогава ще има потребност от протест, само че това е персонално мое мнение. Решението за протест на срещата през днешния ден не беше подложено на гласоподаване, то би трябвало да бъде взето от Общото заседание на НОК на Украйна с присъединяване на украински спортисти ", сподели министърът.

В четвъртък Международният олимпийски комитет (МОК) съобщи, че опасността от протест на Олимпийските игри от НОК на Украйна " опонира на основите на олимпийското придвижване и правилата, които то отстоява ". МОК също акцентира, че нито един от предходните протести не е постигнал политическите си цели и е служил единствено като наказване за бойкотиращите спортисти.

На срещата на Украинския олимпийски комитет делегатите утвърди проекти за " съвещания за попречване на присъединяване на съветски и беларуски спортисти във всички интернационалните надпревари и възможен протест ".

По-рано през днешния ден министър-председателите на Естония, Латвия и Литва приканиха МОК да забрани присъединяване на съветските спортисти в Париж и споделиха, че е вероятен протест на Игрите във френската столица.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР