Генералът от запаса Димитър Цветков разказва, че нощните полети са

...
Генералът от запаса Димитър Цветков разказва, че нощните полети са
Коментари Харесай

Причините за инцидента с МиГ-29: Старата техника, поддръжката или загуба на ориентация на пилота?

Генералът от запаса Димитър Цветков споделя, че нощните полети са измежду най-сложните в авиацията.

„ С огромна скорост на сплотяване. Изискват се бързи дейности, само че при самолета като МиГ-29 да се изпадне в комплицирано състояние е доста мъчно, тъй като има сигурен автопилот, който ще изведе самолета “, споделя Цветков.

Генералът от запаса разяснява и версията казусът да е основан от ракетата, с която е стреляно.

На въпрос дали е допустимо ракета с изминал запас да сътвори проблем Цветков изясни, че е допустимо:

„ Много такива случаи има и в които ракетата се задейства, а не излиза от пусковото устройство. Двигателят работи и моторът на ракетата е барутен. Струята е много огромна и прогаря крилото и може да докара до това самолетът да стане неуправляем. Имало е такива случаи “, сподели генералът от запаса.

Бившият боен министър Тодор Тагарев разгласи, че големят проблем в тази ситуация е, че армията и авиацията към този момент 32 години разчита на остарели бойни платформи от руско време.

„ Въпреки подписания за близо 100 млн. лева с Данък добавена стойност план за поддръжка на самолетите МиГ 29 с РСК-МиГ, летят единствено 5-6 самолета. При 5-6 самолета няма по какъв начин да чакаме нашите водачи да бъдат добре тренирани. Като вземем поради и това, че два от тях стоят на дежурство за надзор на въздушното пространство. Самолетите са създадени 80-те години, ние не сме ги модернизирали, не са оперативно съвместими с тези на нашите съдружници и това ни основава перманентни проблеми “, изясни Тодор Тагарев.

Руските самолети имат запас за употреба до 2029 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР