Генералът от военновъздушните сили на САЩ Терънс О`Шонъси заяви, че

...
Генералът от военновъздушните сили на САЩ Терънс О`Шонъси заяви, че
Коментари Харесай

Тръмп затваря границата с Мексико с 5200 военни

Генералът от военновъздушните сили на Съединени американски щати Терънс О`Шонъси съобщи, че Пентагона ще изпрати 5 200 бойци на границата сред Съединени американски щати и Мексико. Те ще имат за задача да предотвратят влизането на незаконни имигранти в страната, съобщи Ройтерс.

Това изказване бе направено от генералния щаб на американските военновъздушни сили на конференция във Вашингтон.

 Тръмп желал да затвори границата с Мексико
Тръмп желал да затвори границата с Мексико

Служителите в Белия дом го разубедили

Генералът от Военновъздушни сили посочи, че част от военния личен състав, който ще бъде изпратен на южната граница на страната, ще бъде въоръжен.

" Смятам, че президентът обясни, че граничната сигурност визира националната сигурност ", сподели О`Шонъси.

Първите 800 бойци към този момент са изпратени на държавната граница на Съединените щати и Мексико. Те ще бъдат ситуирани в Тексас и Аризона.

Стъпката става факт преди плануваните за 6 ноември междинни избори за конгреса. Те са значими за президента Доналд Тръмп. Той се надява да резервира превъзходството на Републиканската партия.

 Мексико се пробва да спре мигрантския поток към Съединени американски щати
Мексико се пробва да спре мигрантския поток към Съединени американски щати

Властите оферират на преселниците от Централна Америка да останат…

Ако републиканците изгубят контрола над Камарата на представителите или Сената, за идващите две години може да е по-трудно за Тръмп да продължи с политическата си стратегия.

Според изследване на Pew Research Center, извършено в края на септември и началото на октомври, 75% от републиканците считат, че противозаконната имиграция е доста огромен проблем , спрямо 19% от демократите.

По-рано вестник " Вашингтон пост " написа, че американският президент Доналд Тръмп е издал специфичен декрет за затваряне на страната от мигранти, като е изпратил войските до границата.

По разнообразни оценки към 6000 души от Централна Америка са се насочили към американо-мексиканската граница с желанието да влязат в Съединени американски щати.

Вече има 2100 чиновници от Националната армия на границата на Съединени американски щати . Те са изпратени там от месец април след искане на Тръмп.

Решението да се изпрати армията на границата е противоречив въпрос. Решението на Тръмп за военните, които се гордеят, че са непартийни, ги въвлича в политически въпрос единствено дни преди изборите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР