Генерал Скот Милър, командващ американските сили в Афганистан, предупреди в

...
Генерал Скот Милър, командващ американските сили в Афганистан, предупреди в
Коментари Харесай

Ескалация на насилието в Афганистан

Генерал Скот Милър, командващ американските сили в Афганистан, предизвести в събота, че би било " неточност " да се нападат американски войски на фона на нараснало напрежение в страната заради крайния период за евакуиране на задграничните бойци от 1 май.

" Връщането към насилието би било безсмислено и трагично. Но не се заблуждавайте, ние разполагаме с военни средства, с цел да реагираме принудително на всевъзможен тип офанзиви против обединението и с военни средства за поддръжка на афганистанските сили за сигурност. Това би било неточност ", сподели военачалник Милър.

Няколко страни членки на НАТО са разположили спомагателни сили или ги държат в подготвеност за обезпечаване на напускането на военните. Причината е, че има опасения, че талибаните могат да нападат военните елементи по време на изтеглянето на интернационалните сили.

След близо 20 години Съединени американски щати и НАТО публично започнаха изтеглянето на последните си войски от Афганистан, заключи ДПА.

Администрацията на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп се съгласи да изтегли американските войски от Афганистан до 1 май 2021 година в съглашение с талибаните. Настоящият президент Джо Байдън обаче разгласи предишния месец, че силите ще останат в страната до 11 септември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР