General Motors представи новия си електрически модел Chevrolet Blazer, който

...
General Motors представи новия си електрически модел Chevrolet Blazer, който
Коментари Харесай

General Motors представи новия си електрически модел Chevrolet Blazer

General Motors показа новия си електрически модел Chevrolet Blazer, който се чака да се конкурира с кросоувър моделите Ford Mustang Mach-E и Tesla Model Y.

Моделът Blazer 2024 година се чака да се предлага от идващото лято, съгласно GM.

Началната цена ще варира от към 45 000 $ за базовия модел до 66 000 $ за версията “SS”, която ще е с оптималната мощ от 557 конски сили.

Според GM, кросоувър моделът ще форсира от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди, спрямо Model Y Performance и Mach-E, които реализират същото ускоряване за към 3.5 секунди.

Характеристиките и опциите на Blazer EV ще варират според от четирите разновидности на модела. От GM чакат пробегът на електрическия автомобил с едно зареждане да бъде сред 400 и 515 км, според от разновидността. Компанията също по този начин ще предлага версия за полицейска приложимост, основана на SS модела.

Новият Blazer EV ще се създава в завода на GM в Рамос Ариспе, Мексико, където се създава и обичайният модел Chevrolet Blazer.



Снимка: Chevrolet.com

Въпреки че носят името Blazer, електрическите автомобили ще са изцяло разнообразни в създаването и метода, по който наподобяват. Те са основани на новата платформа Ultium на GM, която се чака да бъде в основата на идващото потомство електрически автомобили на компанията.

Електромобилът Blazer ще бъде с предно, задно или 4x4 задвижване - според от версията.

Blazer се чака да бъде четвъртият електрически автомобил на Chevy, когато доближи до автомобилните дилъри през идващото лято. Марката сега продава моделите Bolt EV и Bolt EUV с по-старата технология на GM за батериите.

Следващата пролет се чака да стартират лимитирани продажби на електрическия автомобил Silverado. Автопроизводителят също по този начин се чака да показа електрическия модел Equinox, чиято цена ще стартира от към 30 000 $.

Началната цена на обичайния Blazer, модел 2022 година с мотор с вътрешно горене варира сред 35 000 и 43 000 $.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР