General Motors патентова любопитна технология, която ви позволява да превърнете

...
General Motors патентова любопитна технология, която ви позволява да превърнете
Коментари Харесай

General Motors превъщат колата в джойстик за видеоигри

General Motors патентова любопитна технология, която ви разрешава да превърнете автомобил в самобитен джойстик за игра. Както е посочено в документите, подадена в Патентното ведомство на Съединени американски щати, функционалността може да работи както на паркинг, по този начин и по време на шофиране. Във втория случай системата ще употребява данни от датчици и ще сътвори един тип виртуална картина. Може да се излъчва на екрана на салонната медийна система, на VR очила или на други устройства за виртуална действителност.

Воланът и педалите на автомобила ще работят като контроли в играта. Пътниците също ще могат да играят, само че ще би трябвало да свържат игрови контролери или джойстици. Системата също по този начин ще вземе поради данните от датчиците за дъжд и ще покаже настоящото време зад борда в играта. Въпреки това, с изключение на реален дъжд, от General Motors прибавят и други резултати: да вземем за пример при високи температури виртуалният свят ще наподобява разтопен, а при положение на заледяване ще наподобява заледен.

Също по този начин играта може да се включи, до момента в който колата е паркирана, което наподобява най-логичният сюжет. ще напомним, че по-рано и Tesla реши да опитва с сходна функционалност: добави няколко игри към медийната система, което незабавно притегли вниманието на Националната администрация за сигурност на придвижването на Съединени американски щати. След процедурата инженерите трябваше да актуализират софтуера, елиминирайки опцията за пускане на игри по време на шофиране.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР