General Motors и Nikola бележат ново обединение в сферата на

...
General Motors и Nikola бележат ново обединение в сферата на
Коментари Харесай

Ново обединение при електрическите камиони и пикапи - GM придоби 11% дял от Nikola

General Motors и Nikola бележат ново обединяване в областта на производството на електрически камиони и пикапи. Очаква се фирмите да работят дружно върху Nikola Badger - пикап, задвижван напълно от акумулатори или водородни горивни кафези.

Партньорството стана факт, откакто GM закупи дял от 11% от стартъпа, който в подмяна получи капитал от 2 милиарда $, оповестиха фирмите в общо известие. GM също ще получи правото да номинира един шеф в борда на Nikola, написа CNN Business.

Към момента акциите на Nikola се търгуват за над 50 $ за акция, което бележи растеж в цената с повече от 40% след оповестяването на новината.
 Основателят на Nikola даде акции за $233 милиона на чиновниците на компанията
Как създателят на производителя на електрокамиони Nikola направи 50 свои чиновници милионери

Като заричане към тях, направено при наемането им

Сътрудничеството планува GМ да бъде извънреден снабдител на горивни кафези за камионите на Nikola Class 7/8 във всички области, с изключение на в Европа.

GM към този момент има електрически пикапи и джипове, които от ден на ден се доближават до производството, в това число GMC Hummer EV и Cadillac Lyriq. Пикапът Badger ще показа по-голямата част от инженеринга си с тези транспортни средства.

Nikola е създаде пикапа Badger независимо, само че в този момент компанията реши да разчита на инженерството на GM, вместо единствено да приказва с тях, сподели изпълнителният шеф на Nikola Тревър Милтън.

Badger ще се предлага през 2022 година, до момента в който първите електрически камиони на GM се чакат в края на идната година.

GM от дълго време работи и върху транспортни средства с водородно гориво. Версията на водородните горивни кафези на Badger също ще се основава на по този начин нареченото хайдротек (Hydrotec) инженерство, създадено от GM с Honda.

Партньорството е последният ход на GM за разширение на съдействието в региона на електрическите транспортни средства. Миналата седмица GM разгласи, че се сплотява с Honda, с цел да създаде гама от електрически и бензинови коли.
 Honda и GM влязоха в алианс
Honda и GM влязоха в алианс

Компаниите ще споделят основни технологии, мотори, скоростни кутии

" Това стратегическо партньорство с Nikola... продължава по-широкото внедряване на напълно новата батерия Ultium на General Motors и системите за горивни кафези Hydrotec ", разяснява основният изпълнителен шеф на General Motors Мери Бара. " Увеличаваме наличието си в голям брой EV сегменти, като в същото време построяваме мащаб за понижаване на разноските за акумулатори и горивни кафези и увеличение на рентабилността. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР