Генерал-лейтенант Сергей Умнов, съветник на руския министър на вътрешните работи

...
Генерал-лейтенант Сергей Умнов, съветник на руския министър на вътрешните работи
Коментари Харесай

Задържаха трима генерали от руското МВР по дело за злоупотреба със служебно положение

Генерал-лейтенант Сергей Умнов, консултант на съветския министър на вътрешните работи Владимир Колоколцев, е арестуван по обвиняване в корист със служебното състояние, заяви Би Би Си.По това наказателно дело са обвинени трима генерали от Санкт Петербург. Колоколцев не разяснява обстановката, означи английската медия.
Умнов е арестуван в Москва и отведен в центъра за краткотрайно задържане на улица "Петровка " 38. Това оповестиха за ТАСС от Московския център за Обществената комисия за наблюдаване (ОКН), чиито наблюдаващи са го посетили в центъра за задържане. "Генералът сподели на наблюдаващите, че е упрекнат в корист с власт. Той не се признава за отговорен ", се споделя в информацията.
57-годишният военачалник е работил в Санкт Петербург, където от март 2012 година до февруари 2019 година е бил шеф на основното ръководство на Министерство на вътрешните работи за града и района. От този пост се реалокира на поста асистент на съветския вътрешен министър Владимир Колоколцев. От 2013 година е генерал-лейтенант на полицията, а от 1986 година работи в службите.
Няколко ръководители на основното ръководство на Министерство на вътрешните работи за Санкт Петербург и Ленинградска област са арестувани в границите на наказателно дело за корист със служебно състояние, удостовери съветското Министерство на вътрешните работи.
Умнов "изрази цялостно противоречие с това, в което е упрекнат, като го назова "глупост и парадокс ", съобщи пред Интерфакс Ева Меркачова, член на московската ОКН.
Медиите оповестиха и за обиски на Алексей Семьонов, шеф на Държавното ръководство на пътната полиция в Санкт Петербург и Ленинградска област. Местното издание 47news допуска, че обиските са свързани с наказателно дело за корист със служебно състояние, което е почнало през 2020 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР