ГДБОП и спецпрокуратурата разбиха нелегална печатница за фалшиви евро и

...
ГДБОП и спецпрокуратурата разбиха нелегална печатница за фалшиви евро и
Коментари Харесай

Хотел в Слънчев бряг работел и като фабрика за фалшиви евро

ГДБОП и спецпрокуратурата разрушиха незаконна печатница за подправени евро и долари . Заместник-главният прокурор Иван Гешев изясни, че това е най-голямата незаконна фабрика , както той я дефинира, за последните 11 години. Намерени са 11 милиона евро и 1,8 милиона $. Над 30 адреса в градове на България са претърсени.

На 20.10 е разкрита проведената незаконна група. Четирима са обвинените все още. Всички детайли на отбраната, в това число и воден знак, имат и тези банкноти. Те ще бъдат дадени за разбор на Европол. Става въпрос за много съществени модерни машини , изясни Гешев. Предстои да се откри дали подправените пари са изнасяни отвън страната. Антимафиот №1 Ивайло Спиридонов още веднъж посочи положителните резултати. Още от януари е почнала целенасочената оперативна работа по акцията . Групата е извънредно тайна, сподели той. Те имали опит в сферата и вземали предохранителни ограничения, с цел да не ги заловен. Антимафиотите обаче са употребявали и СРС-та, само че фалшификаторите от самото начало си мислели, че се крият.

По този случай може да се напише книга , показа още Ивайло Спиридонов. Засега обаче поради следствената загадка, както се майтапят проверяващите, не може да се разкрие цялата информация.

Печатницата е открита в хотел в " Кантилена " в к.к. " Слънчев бряг " . Собственикът е арестуван, защото е бил част от групата. Парите са крити на разнообразни адреси и поетапно се вадели на " пазара ". Шефът на ГДБОП благодари на поддръжката с следствието на Европол и Сикрет сървиз. Иначе проверяващите отново се похвалиха и с следващите хванати иманяри. Сега полезностите са в НИМ. В цялостен бидон са събрани културните полезности. На 6 ноември ще има галерия на хванатите полезности в последните 20 години. Намерените напоследък полезности са повече, в сравнение с всичките за тези 20 години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР